Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.
Children of the Corn (2009)
Vietnam-veteraan Burt en zijn vrouw Vicky rijden naar Californië om een tweede huwelijksreis te ondernemen die hun relatie hopelijk zal redden.04/02/2013

Dolan's Cadillac (2009)

Dolan's Cadillac (2009)

Jeff Beesley
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
Tijdens een rit te paard is Elizabeth (Emmanuelle Vaugier) toevallig getuige van een dergelijke transactie tussen Dolan (Christian Slater) en zijn leveranciers. Om zijn ongenoegen te uiten over de 'goederen' vermoordt Jimmy beide heren en ontdekt dan de onfortuinlijke getuige. Elizabeth weet te ontkomen maar laat in haar haast haar GSM vallen, waarna ze samen met haar partner Tom Robinson (Wes Bentley) naar de politie stapt. Agent Fletcher weet ze te overtuigen dat haar getuigenis cruciaal is om een arrestatie teweeg te brengen en plaatst beiden onder bescherming op een andere locatie. Wanneer Elizabeth 's nachts plots vermoedt zwanger te zijn, wil ze onmiddellijk een nieuwe zwangerschapstest kopen. Tom ontwaakt, loopt naar beneden en ziet nog net hun wagen ontploffen op het moment dat Elizabeth de sleutel in het contact stopt. Tom's wereld stort volledig in en wraak is het enige waar hij nog aan kan denken. Uiteindelijk beraamt hij een plan dat te maken heeft met een stuk snelweg en de gepantserde Cadillac waar Dolan zich steeds in verplaatst.

Het begin van Dolan's Cadillac zit er 'boenk' op. De opening credits, gepaard met de soundtrack en de voice-over van Wes Bentley gaven me het gevoel dat dit wel eens iets goed zou kunnen worden en op sommige vlakken bleek dat ook te kloppen. We maken onmiddellijk kennis met Jimmy Dolan en ik moet eerlijk zeggen dat Christian Slater zeker geen slechte prestatie neerzet. Vooral de scène waarin hij telefonisch te weten komt waar Elizabeth zich schuil houdt speelt hij sterk. Regisseur Jeff Beesley (die zich primair bezig houdt met TV-series) maakt voldoende tijd om de verhouding tussen Tom en Elizabeth in beeld te brengen waardoor we de kinderwens van het koppel te weten komen en de angst van Tom wanneer beiden moeten onderduiken. Jammer genoeg voelt de dood van Elizabeth veel te geforceerd aan, een klap die de film absoluut punten kost.

Het tempo van de film blijft hierna hoog genoeg om nooit te vervelen al begint de adaptatie wat te wankelen. Zo wordt de kwelling van Bentley's personage te zwak naar voren gebracht (in het kortverhaal duurt die maar liefst zeven jaar) terwijl dit nochtans zijn drijfveer extra in de verf moet zetten. Wanneer Tom er eindelijk in slaag om Dolan, letterlijk, in zijn val te lokken moet dit finaal de climax worden, maar daar slaagt regisseur Beesley niet helemaal in. Tijdens die laatste 20 minuten vond ik het acteerwerk van zowel Slater als Bentley wat wisselvallig, maar gelukkig bleef het scenario hier heel trouw aan het originele verhaal. Als laatste werd het personage van Fletcher, die Robinson te pas en te onpas op de hoogte blijft houden van de zaak Dolan, veel te zwak uitgewerkt met diverse plot-holes als gevolg. Dolan's Cadillac is geen slechte verfilming, maar ik vermoed dat een regisseur met wat meer films op zijn palmares het hier beter vanaf had gebracht.
 


Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Sylvester Stallone de rol van Dolan zou vertolken.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...