Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
Children of the Corn (2009)
Vietnam-veteraan Burt en zijn vrouw Vicky rijden naar Californië om een tweede huwelijksreis te ondernemen die hun relatie hopelijk zal redden.21/01/2013

The Tommyknockers (1993)

The Tommyknockers (1993)

John Power
Jimmy Smits, Marg Helgenberger, John Ashton, Allyce Beasley, Robert Carradine, Joanna Cassidy, Annie Corley, Cliff De Young, Traci Lords, E.G. Marshall, Chuck Henry, Leon...
Zie meer details
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.
Wanneer ze probeert de steen boven te halen wordt duidelijk dat er iets enorms onder de grond zit. Op haar eentje begint ze te graven en al snel groeit bij Bobbi (Marg Helgenberger) het besef dat ze een buitenaards ruimteschip aan het ontbloten is! Wat ze echter niet weet is dat, hoe meer er van de UFO tevoorschijn komt, een soort van gloed vanuit het ruimtetuig invloed begint te hebben over haarzelf en de rest van het stadje. Die zorgt ervoor dat de inwoners hun tanden verliezen en hun huid lijkbleek wordt, maar tevens krijgen ze allemaal fantastische ideeën die ze in staat brengen wonderlijke maar ook dodelijke uitvindingen te produceren. Bobbi's beste vriend Jim 'Gard' Gardner (Jimmy Smits), een herstellende alcoholicus, blijkt aan de gloed te kunnen weerstaan door een ijzeren plaat in zijn hoofd die hij overgehouden heeft aan een ski-ongeluk. Gard ziet wat het schip met de mensen doet en zweert dit een halt toe te roepen.

Deze drie uur durende mini-serie wankelt soms op de dunne grens tussen goed en zwak, maar dat ligt niet aan de acteerprestaties van Helgenberger en Smits die hun rol met overtuiging spelen. Dat kan jammer genoeg niet altijd gezegd worden van de vele andere acteurs en actrices (ex-porno ster Traci Lords). Dat King een groter talent heeft in horror dan in science fiction was al duidelijk, maar over het algemeen is dit zeker geen slechte verfilming en zelfs eentje die redelijk trouw blijft aan het oorspronkelijke verhaal. De special effects, hoewel die niet overvloedig aanwezig zijn, zien er goed uit en de make-up is overtuigend. Wanneer we op het einde van de film de 'crew' van het ruimteschip aanschouwen, zien die er volgens mij zeker aanvaardbaar uit. Het tempo varieert wat: voor het overgrote deel gaat dat wat traag vooruit, hoewel het einde dan weer te snel aanvoelt. Best leuk om op zondagmiddag eens te bekijken, maar echt beklijven of bijblijven doet The Tommyknockers nooit.
 


De titel van de film refereert naar een verhaal over ondergrondse monsters die ooit in de mijnen werkten.

In Italië kreeg de tv-serie de titel Le Creature del buio wat zoveel wil zeggen als The Creature of Darkness.

Volgens King is het personage van Jim Gardener grotendeels gebaseerd op zichzelf en zijn eigen strijd tegen drank en drugs.

SPOILER:
In het boek is Gard verplicht Bobbi te vermoorden aangezien ze gek geworden is door de continue blootstelling aan de gloed. In de verfilming slaat hij haar echter gewoon bewusteloos.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...