Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.Films recenseren kan een fantastische bezigheid zijn en krijgt nog een extra dimensie wanneer je een grote fan bent van Stephen King. Maarten Melon probeert met deze collection jullie inzicht te geven in de immense bibliotheek aan verfilmingen van diens werk. Voorzien van een korte synopsis en wat trivia probeert hij jullie warm te maken om zelf deze films te (her)ontdekken. Of zoals de meester het zelf ooit zei: "Take my hand, I think I know where we are going!"

Salem's Lot (1979)

Salem's Lot (1979)

Auteur Ben Mears (David Soul), een vroegere inwoner van Salem's Lot, keert terug naar zijn geboortestad door zijn fascinatie met het Marsten House dat op het hoogste punt van het stadje staat.

 

Salem's Lot (2004)

Salem's Lot (2004)

Ben Mears (Rob Lowe) keert na een lange afwezigheid terug naar zijn geboortedorp om er de confrontatie met demonen uit zijn verleden aan te gaan.

 

Secret Window (2004)

Secret Window (2004)

Schrijver Morton Rainey (Johnny Depp) heeft zich na zijn scheiding met een joekel van een writer's block teruggetrokken in zijn chalet in Tashmore Lake. Op een dag klopt de mysterieuze John Shooter (John Turturro) aan die hem een manuscript overhandigt en Rainey beschuldigt van plagiaat.

 

Silver Bullet (1985)

Silver Bullet (1985)

In het rustige stadje Tarker's Mills worden bij iedere volle maan mensen om het leven gebracht.

 

Sleepwalkers (1992)

Sleepwalkers (1992)

Charles Brady (Brian Krause - Return To The Blue Lagoon, Charmed) en zijn moeder Mary zijn de laatste Sleepwalkers, katachtige wezens die hoofdzakelijk hun menselijke vorm aanhouden en de levensadem van maagden nodig hebben om in leven te blijven.

 

Sometimes They Come Back (1991)

Sometimes They Come Back (1991)

Twee broers zijn op weg naar de plaatselijke bibliotheek wanneer ze een shortcut nemen via een treintunnel en aangevallen worden door een bende.

 

Stand By Me (1986)

Stand By Me (1986)

In een klein stadje in Oregon gaan vier twaalfjarige vrienden, Gordie (Wil Wheaton) / Chris (River Phoenix) / Teddy (Corey Feldman) / Vern (Jerry O'Connell), op zoek naar het lichaam van een vermiste jongen.

 

Storm of the Century (1999)

Storm of the Century (1999)

Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem opgezadeld.

 

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption (1994)

Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt in 1947 ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar.

 

The Shining (1980)

The Shining (1980)

Auteur Jack Torrance (Jack Nicholson) besluit om samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zoontje Danny (Danny Lloyd) de winter door te brengen in het Overlook Hotel dat in die periode zijn deuren sluit.

 

The Shining (1997)

The Shining (1997)

Jack Torrance heeft enorm veel spijt van zijn braspartijen aangezien die zijn leven bijna volledig vernielden.

 

The Stand (1994)

The Stand (1994)

Een door het leger ontworpen virus ontsnapt uit een militaire basis en zorgt ervoor dat 90% van de totale wereldbevolking sterft.