Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.
Children of the Corn (2009)
Vietnam-veteraan Burt en zijn vrouw Vicky rijden naar Californië om een tweede huwelijksreis te ondernemen die hun relatie hopelijk zal redden.28/01/2013

The Mist (2007)

The Mist (2007)

Frank Darabont
Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Toby Jones, William Sadler, Jeffrey DeMunn, Frances Sternhagen, Nathan Gamble, Alexa Davalos, Chris Owen, Sam...
Zie meer details
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
Niet lang daarna ziet hij samen met zijn vrouw en zoon hoe een dichte mist langzaam maar zeker dichterbij lijkt te komen. Aangezien niemand weet hoe lang het zal duren eer er terug stroom is, gaat hij samen met zijn zoontje en buurman Brent Norton (Andre Braugher), met wie hij geen goeie verstandhouding heeft, naar de lokale supermarkt. Daar is het een stormloop van jewelste aangezien iedereen zoveel mogelijk drank en voedsel probeert in te slaan tot Dan Miller (Jeffrey DeMunn) de winkel binnenstormt met de woorden: "Shut the doors, there's something in the mist!" Om zijn woorden extra kracht bij te zetten rolt de mist in een mum van tijd over het ganse stadje waarna er paniek in de zaak uitbreekt.

Nadat de generator het begeeft, probeert David samen met enkele anderen in het magazijn die terug op gang te krijgen. Wanneer een van de inpakkers buiten wil kijken of er een buis verstopt is, wordt de laaddeur omhoog gedaan waarna tentakels het magazijn binnen glippen die de jongen naar buiten sleuren. Diezelfde nacht wordt duidelijk dat er nog andere monsters zich verschuilen in de mist! Tot overmaat van ramp schrijft de immens religieuze Mrs. Carmody dit alles toe aan de wraakzucht van God en roept die volgens haar om bloedoffers! Naarmate de tijd verstrijkt krijgt ze zelfs meer en meer mensen warm voor haar absurde overtuigingen.

Na The Shawshank Redemption en The Green Mile is dit de derde King-verfilming door regisseur Frank Darabont. Hoewel ik zijn twee voorgaande films bijzonder goed vond, was ik toch een beetje op mijn hoede aangezien ik The Mist niet enkel tot mijn favoriete verhalen ooit reken, maar ook omdat Darabont voor de eerste keer een echte horrorfilm diende te maken. Gelukkig laat hij ook ditmaal een fantastische film op ons los die - uitgenomen het einde - uitermate trouw blijft aan het verhaal. Hoofdrolspeler Thomas Jane vind ik zelf goed acteren hoewel ik in het verleden vaak hoorde dat hij emotioneel te weinig in zijn rol zou zitten. Ook vond ik de CGI over de ganse lijn zeker in orde in tegenstelling tot anderen die zich blind staarden op de tentakel-scène. Die ziet er op het einde inderdaad iets te 'computergestuurd' uit, maar dat kon de pret bij mij absoluut niet drukken: The Mist werd dankzij Darabont een reële natte droom, gesterkt door de ijzingwekkende soundtrack!
 


Willam Sadler (Jim) nam vroeger al eens de rol van David Drayton op zich toen The Mist ingesproken werd als audiobook.

In het begin zien we Thomas Jane schilderen. Het schilderij stelt The Gunslinger voor, een personage uit The Dark Tower reeks van King. Ook zien we er eentje van The Thing (John Carpenter).

Op een gegeven moment spreekt Mrs. Carmody (Marcia Gay Harden) de woorden "My life for you" uit. Dat zinnetje wordt tevens gebruikt in de Dark Tower reeks en lazen we eerder ook al in The Stand.

Frank Darabont wou enkel en alleen met Dimension Films werken als ze beloofden niets aan het einde te veranderen.

Darabont wou The Mist oorspronkelijk in het zwart-wit releasen maar besloot uiteindelijk de film toch in kleur uit te brengen. In de special edition DVD / Blu-ray werd de B&W versie wel op de tweede disc gezet.

Thomas Jane volgde nagenoeg het ganse post-productie proces aangezien hij er uitermate in geïnteresseerd was.

Darabont paste het einde aan omdat hij die in het kortverhaal niet verontrustend genoeg vond. Daarin lezen we dat alles eigenlijk een flashback was aangezien Drayton het ganse relaas neergepend heeft in een veilig restaurant waar ze even gestopt zijn. Het gezelschap gaat hierna terug op weg omdat David meent heel even iets te hebben gehoord op een radiostation in Portland, maar zeker is hij dat helemaal niet.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...