Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.
Children of the Corn (2009)
Vietnam-veteraan Burt en zijn vrouw Vicky rijden naar Californië om een tweede huwelijksreis te ondernemen die hun relatie hopelijk zal redden.18/07/2013

Storm of the Century (1999)

Storm of the Century (1999)

Craig R. Baxley
Tyler Bannerman, Spencer Breslin, Dyllan Christopher, Tim Daly, Jeffrey DeMunn, Nada Despotovich, Debrah Farentino, Colm Feore, Denis Forest, Soo Garay, Nicky Guadagni, Torri...
Zie meer details
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem opgezadeld.
Vreemdeling Andre Linoge (Colm Feore) gaat naar het huis van de oude Martha Clarendon en brengt haar met zijn wandelstok brutaal om het leven. Hoewel ontdekt door een buurjongen, blijft de man hierna doodgewoon in haar huis zitten tot hij gearresteerd wordt door Mike Anderson (Tim Daly) en zijn rechterhand Alton Hatcher. Al snel wordt duidelijk dat het Linoge's plan was ingerekend te worden en blijkt hij bovendien over iedere inwoner wel één duister geheim te weten. Dat hij weleens niet menselijk zou kunnen zijn, wordt bewaarheid wanneer verschillende mensen in bizarre omstandigheden om het leven komen en Linoge uit zijn cel breekt, steeds dezelfde zin prevelend: "Give me what I want and I'll go away." Wanneer zijn wens uiteindelijk op tafel ligt, wordt duidelijk dat de te betalen prijs wel heel hoog is.

Deze 257 minuten durende TV-serie bevat genoeg positieve elementen om in één ruk uit te kijken, al gaat ook deze gebukt onder dezelfde problemen waar veel mini-series van King mee af te rekenen krijgen. Het tempo ligt met momenten iets te laag om echt te kunnen boeien en bepaalde shots worden te vaak herhaald. Gelukkig zijn er genoeg personages voorhanden die allen voldoende werden uitgewerkt en weten hoofdrolspelers Tim Daly (Wings, Private Practice) en Colm Feore (Changeling, Thor) moeiteloos te boeien. Eenmaal de kat eindelijk uit de mouw komt, valt het verdere verloop jammer genoeg wel te raden al kan je nergens spreken van een echte anticlimax!
 


Stephen King schreef zelf het scenario en publiceerde later datzelfde script als roman.

Ook Dolores Claiborne speelt zich af op Little Tall Island.

Een van vier King adaptaties waarin Jeffrey DeMunn (Robbie Beals) te zien valt. De andere zijn The Shawshank Redemption, The Green Mile en The Mist.

Regisseur Craig R. Baxley werd persoonlijk door King gecontacteerd nadat hij zijn Twilight Man had gezien.

Uitgenomen de helicopter-shots in het begin van de serie, werden alle scènes gefilmd in een enorm grote soundstage.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...