War of the Arrows (2011)
WOTA is een film die zich spiegelt aan klassieke avonturenfilms als EL Cid en Adventures of Robin Hood en de vergelijking makkelijk kan doorstaan. Net...
Piano Forest (2007)
Als we een anime bespreken in Home Cinema Junkie gaat het meestal om een sci-fi/actie-extravaganza met buitenproportionele verhaallijnen en buitensporige...
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Ethan en zijn team worden verdacht van terrorisme op Russisch grondgebied en worden vogelvrij verklaard.  Opgejaagd door de halve wereld en terwijl nog...
Don't Be Afraid of the Dark (2010)
Niet bang van het donker zegt u? You will be, you...will...be.
The Three Musketeers (2011)
Na spookhuizen in de ruimte, dodelijke races en babes vs. superzombies, waagt Paul WS Anderson zich aan Alexandre Dumas. Als dat maar goed komt!Door E. Frog
25/03/2012

Sand Sharks (2011)

Sand Sharks (2011)

Mark Atkins
Al sinds Blood Beach en Pirhana2: The Spawning, weten we dat je niet alleen moet oppassen in het water, maar evengoed door iets gegrepen kan worden terwijl je aan het bruinbakken bent op het strand. 
Maar dat was klein bier vergeleken met wat er hier op beach bimbo's jaagt: de zandhaai! Uiteraard hebben we het dan niet over het gewoonlijke exemplaar dat wat vissig ligt te wezen op de bodem van de zee, maar zo'n goeie 2 meter aan prehistorisch roofdier dat letterlijk door het zand zwemt op zoek naar een sappige, doch glutenvrije toerist. 
 
Sand Sharks begint niet slecht, met 2 motorrijders die wat aan het dollen zijn in de duinen en plots achtervolgd worden door een grote vin die uit het zand steekt. Een korte maar zeer leuke jacht volgt en zet mooi de toon. Ik was stiekem aan het hopen dat gans de film in diezelfde lijn zou liggen, maar wat begon als een knotsgekke variatie op Tremors(alsof Graboids nog niet knotsgek genoeg waren) veranderde al snel in het zoveelste exemplaar van goedkope killerfish films dat smeekt om prematuur te worden afgezet. Net zoals bij de meeste van deze geschubde abominaties, worden de rollen hier ingevuld door het kruim van direct naar video titels en eendagsvliegen uit de muziek- en tv-wereld, was het blijkbaar teveel moeite om er een flard van degelijke plot in te steken en is het allemaal zo “tongue in cheek”(lees: idioot) gebracht, dat het noch spannend, noch grappig is. Uiteraard ontbreken de gruwelijk gedateerde CGI effecten niet, al zijn ze in het begin nog best doenbaar voor dit type film. Maar iedere keer dat de haaien verschijnen lijkt er minder en minder tijd besteed aan effecten. Op het einde is het niet zo heel ver meer verwijdert van Jaws op de NES(en ja, ik ben zo oud om me dat te herinneren)
 
Ik ga uit van het principe dat een slechte film nog altijd beter is dan geen film, maar met exemplaren als Shandsharks en het leven toch al zo kort, is het misschien tijd om m'n principes wat bij te schaven. Sand Sharks mensen, u weze gewaarschuwd!

 
Door de digitale gladheid gaat niemand dit ooit voor een bioscooprelease houden, maar de eerlijkheid wenst me te gebieden dat fans van de film(waar die zich ook schuilhouden) niet ontevreden zullen zijn. De scherpte van de shots durft wel eens variëren, maar globaal is dit een heel klaar beeld met behoorlijk gedefinieerde details en een zeer mooie kleurweergave. Bij de nachtelijke scènes durft er al wel eens banding en crush de kop opsteken, zwartwaarde en contrast is dan weer prima over gans de lijn. 
 

 
Ook hier valt er weinig te klagen. Het is geen DTS HD 5.1 mix die veel aan surroundeffecten biedt, maar dialoog komt steeds helder uit de center en muziek, geweerschoten en ontploffingen zijn steeds krachtig en goed gedefinieerd. Uitgever Splendid heeft zich dus mooi van zijn taak gekweten.
 
Zip.
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...