Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.
Children of the Corn (2009)
Vietnam-veteraan Burt en zijn vrouw Vicky rijden naar Californië om een tweede huwelijksreis te ondernemen die hun relatie hopelijk zal redden.27/08/2013

Cat's Eye (1985)

Cat's Eye (1985)

Lewis Teague
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Op zijn zoektocht naar dat meisje, belandt het dier willens nillens in twee andere avonturen waarvan de eerste zich centreert rond het personage van Morrison (James Woods), een man die graag wil stoppen met roken. Hij wordt door een vriend aangeraden beroep te doen op Quitters, Inc., een bedrijf dat (zo komt hij snel te weten) nogal onconventionele technieken hanteert. Wordt Morrison betrapt terwijl hij rookt, dan zal zijn vrouw in een kamer opgesloten worden waarvan de vloer volledig elektrisch geladen is. Een tweede overtreding betekent hetzelfde lot voor zijn dochter, terwijl een derde zelfs resulteert in het verkrachten van zijn echtgenote.

De kat vervolgt uiteindelijk zijn weg en wordt opgepikt door de rijke, gokverslaafde crimineel Cressner (Kenneth McMillan) die te weten is gekomen dat zijn vrouw een affaire heeft met haar tennisleraar Norris (Robert Hays). Op het moment dat hij hoort dat het duo van plan is te vluchten, grijpt hij in en haalt Norris naar zijn penthouse waarna hij een deal met hem sluit: als hij erin slaagt om via een richel van zo'n 15cm breed het ganse appartementsgebouw rond te lopen, herwint hij zijn vrijheid.

Na deze omzwervingen bereikt het dier eindelijk de kleine Amanda (Drew Barrymore) waarna we te weten komen welk gevaar haar bedreigt. Er leeft namelijk een kleine trol in de slaapkamermuur die 's nachts haar bed opklautert en probeert de adem van het slapende meisje te stelen. Bekroond met de naam General is het aan de kat om het monster een halt toe te roepen.

Cat's Eye is een degelijke anthology waarvoor King zelf het scenario schreef. Zowel Quitters, Inc. als The Ledge zijn gebaseerd op bestaande kortverhalen van zijn hand die voor het eerst verschenen in de bundel Night Shift, terwijl het laatste segment enkel voor de film werd geschreven. Hoewel je nergens echt over horror kan spreken, de ganse runtime wordt met moment passend van een lichte komische noot voorzien, zijn alle verhaallijnen sterk genoeg om niet te vervelen. Quitters, Inc. is mijn absolute favoriet met een goeie James Woods terwijl General, het derde deel, net iets te kinderlijk en traag uit de hoek komt. Misschien geen absolute hoogvlieger, maar toch een titel die zeker meerdere keren mag en kan bekeken worden.
 


In Cat's Eye zitten referenties naar andere werken van King waaronder The Dead Zone, Cujo, Christine en Pet Sematary.

Regisseur Lewis Teague had ook op de set van Cujo de touwtjes in handen.

Stephen King schreef het script met Drew Barrymore in gedachten nadat hij haar performance in Firestarter had gezien.

Een opgenomen proloog, met daarin meer uitleg omtrent de drijfveer van de kat, werd tegen de zin van de regisseur geschrapt. De studio vond het stukje namelijk "too silly".

Het was oorspronkelijk de bedoeling om het kortverhaal Sometimes They Come Back in Cat's Eye te integreren, maar producer Dino De Laurentiis vond dat dat verhaal een volwaardige film verdiende.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...