Horny House of Horror (2010)
Met bijna altijd dezelfde thema's, iedere keer wat minder originaliteit en dikwijls dezelfde gezichten bij cast en crew -en dat aan een tempo van 2 à...
Last Action Hero
Ten tijde van zijn release bestempeld als peperdure, volledig achterhaalde en uit zijn voegen gebarsten blockbuster. Maar was dat niet de bedoeling? 
Golden Boy (1995)
De jonge Kintaro geeft de brui aan zijn studies en besluit om ervaring op te doen in de “echte” wereld. Zodoende doorkruist hij Japan op zijn...
The Last Harbor (2010)
Kwaliteit van het onderste videoschap.
Professor Layton and the Eternal Diva (2009)
Na de games is de professor nu ook raadsels aan het oplossen op DVD.Door E. Frog
15/01/2012

War Games (2011)

War Games (2011)

Cosimo Alemà
Stephanie Chapman-Baker, Sam Cohan, Valene Kane, Neil Linpow, Lutz Michael, Andrew Harwood Mills, Monika Mirga, Michael Schermi, Tom Stanley, Daniel Vivian
Zie meer details
Cosimo’s Alemà’s eerste full feature is een beetje ongelukkig gekozen omdat het gegeven redelijk done to death is. Stadsmensen die tijdens een uitstapje in de brousse in de niet zo onschuldige handen terechtkomen van een aantal inboorlingen is nu niet bepaald nieuw. 
De gezichten zijn altijd anders, de locatie is dikwijls verschillend, maar uiteindelijk komt het altijd neer op opgejaagd worden, het gereutel van met bloed vollopende kelen en/of een variant van “Squeal little piggy, squeal!”. Hier betreft het een groepje jongeren die in een verlaten militair kamp een partijtje air soft spelen en onderbroken worden door 3 ex-militairen die het spelletje een niveautje hoger willlen tillen.
Buiten dat het verhaal het zout op de patatten niet waard is introduceert Alemà geen nieuwe invalshoeken en ontbreken er een aantal belangrijke elementen, zoals waar het zich afspeelt(de Balkan, Zichemzussenbolder?), de identiteit en motief van de daders, en de reden waarom de regisseur nu perse dit verhaal wilde vertellen. Kortom War Games, internationaal bekend als At the End of the Day, heeft geen echte reden van bestaan.
 
Maar dat neemt niet weg dat de film degelijk is gemaakt en toch lekker wegkijkt. Het is professioneel geschoten, wordt ondersteund door een mooie soundtrack en is ondanks dat we alles al eens gezien hebben in betere films(Deliverance, Severance, …) best wel spannend. En dat laatste komt vooral omdat we hier te maken hebben met echte mensen, geen bordkartonnen figuren die je zo snel mogelijk, en op de meest gruwelijke manier, naar de eeuwige jachtvelden wil zien geholpen worden. Waarmee we komen tot een volgend belangrijk punt. De film had makkelijk kunnen vervallen in een oefening in martelporno, maar Alemà is gelukkig zo professioneel om dat zo goed als achterwege te laten.
 
Deze voormalige videoclip regisseur heeft best wat in z’n mars, alleen moet hij in de toekomst zijn projecten door iemand anders laten schrijven. War Games is dus best een kijkje waard voor de fans, maar is toch eerder een rental dan een hebbeding.

Plaats uw reactie

Darko op 16/01/2012
Ik zie in de trailer precies ook de onvermijdelijke scène zitten waarin één van de slachtoffers naar een auto toeloopt met het idee van gered te worden, terwijl dan overduidelijk één van de aanvallers achter het stuur zit.
E op 16/01/2012
Dat is maar een gedacht, hoe kom je daar nu bij :-)
Darko op 19/01/2012
Het doet me precies allemaal ook een beetje aan Shadow denken...al werd die nog best leuk eens de skinny-guy tevoorschijn kwam.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...