The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 15/04/2013

The Thompsons (2012)

The Thompsons (2012)

Mitchell Altieri, Phil Flores
Mackenzie Firgens, Elizabeth Henstridge, Cory Knauf, Ryan Hartwig, Samuel Child, Sean Browne, Tom Holloway, Joseph McKelheer, Daniel O'Meara, Selina Giles, Sean Cronin, Rocky...
Zie meer details
Francis Hamilton ontwaakt in een houten kist met enkel en alleen een aansteker bij zich.
Dat hij levend begraven zou worden, was wel het laatste waar hij rekening mee had gehouden. Stil liggen en mijmeren over de dingen des levens, veel meer valt er in zo’n kist niet te beleven. Francis denkt onder andere terug aan het bloedbad dat hij enige tijd geleden samen met zijn zus en broers heeft aangericht. De nationale pers smeerde dit verhaal zo groots uit waardoor de familie niets anders kon doen dan vluchten. Hun tocht leidde hen over de Atlantische Oceaan naar het Verenigd Koninkrijk waar ze, ondergedoken als The Thompsons, een nieuw leven proberen op te bouwen, maar vooral hulp proberen te zoeken voor hun gewonde jongere broer. In de UK had hij wel wat contacten kunnen leggen met soortgenoten, maar nu ligt hij er eenzaam en alleen, wachtend op de dood en met een knagend en pijnlijk gevoel dat zijn familieleden wel eens in dezelfde val zullen trappen als hij heeft gedaan.

The Thompsons is de sequel op The Hamiltons uit 2006 en, hoewel er enkele jaren zijn verstreken, is de cast toch dezelfde kunnen blijven. De enige wijziging is de versterking van Ryan Hartwig die gestalte geeft aan de jongste telg van de familie. Wat me opviel is dat dit niet de eerste acteerprestatie is van Hartwig in dit genre. We kunnen gerust zeggen dat hij hierin een gevestigde waarde begint te worden want eerder dit jaar schitterde hij namelijk al in The Agression Scale als Owen. Het voordeel van met een bijna identieke cast te kunnen werken, is dat de acteurs al grondig kennis hebben kunnen maken met het concept en verhaal waardoor dit bij de kijker als zeer vertrouwd aanvoelt.

Aan het verhaal werd heel wat gesleuteld en dit op een manier die ik niet meteen had verwacht. Het is moeilijk om in het genre van vampierenfilms nog inventief uit de hoek te komen. De laatste jaren werden we overspoeld door vampier-gerelateerde series en films zoals True Blood, The Vampire Diaries en The Twilight Saga. Over de kwaliteit van dit alles kunnen we discussiëren, maar het is duidelijk dat de kwantiteit van de aanwezigen in dit genre talrijk was. Ook al zijn we voor een zeker stuk verzadigd keek ik persoonlijk toch reikhalzend uit naar wat The Butcher Brothers, Mitchell Altieri en Phil Flores, in petto hadden met het vervolg op hun The Hamiltons.

Mijn verwachtingen waren misschien wel echter net iets donkerder en ruwer dan wat ik te zien kreeg. The Thompsons is namelijk wat meer gericht op het grotere, meer commerciële, publiek al werden er toch enkele expliciete scènes en een zekere portie geweld in verwerkt. Dit terzijde is de rode draad in The Thompsons er vooral eentje van hoop en liefde. Een ideale tagline om op de DVD / Blu-Ray release te plaatsen zou dan ook zijn: How far will you go to show your love for the family?

Het einde van de film is daarom ook iets te voorspelbaar geworden. Niet enkel dit feit is een domper, ook de eindconfrontatie op zich vervulde me met een kleine teleurstelling. Het is zeker geen intensieve, inventieve of zenuwslopende choreografie geworden en dit zijn allemaal minpunten waar we rekening mee moeten houden om een eindverdict over de film te kunnen vellen. Maar toch, ondanks zijn gebreken, heeft de film me wel kunnen entertainen. Dus op naar de volgende in de reeks!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...