Horny House of Horror (2010)
Met bijna altijd dezelfde thema's, iedere keer wat minder originaliteit en dikwijls dezelfde gezichten bij cast en crew -en dat aan een tempo van 2 à...
Last Action Hero
Ten tijde van zijn release bestempeld als peperdure, volledig achterhaalde en uit zijn voegen gebarsten blockbuster. Maar was dat niet de bedoeling? 
Golden Boy (1995)
De jonge Kintaro geeft de brui aan zijn studies en besluit om ervaring op te doen in de “echte” wereld. Zodoende doorkruist hij Japan op zijn...
The Last Harbor (2010)
Kwaliteit van het onderste videoschap.
Professor Layton and the Eternal Diva (2009)
Na de games is de professor nu ook raadsels aan het oplossen op DVD.19/01/2012

The Haunting of Molly Hartley (2008)

The Haunting of Molly Hartley (2008)

Mickey Liddell
Haley Bennett, Jake Weber, Chace Crawford, Shannon Woodward, Shanna Collins, AnnaLynne McCord, Marin Hinkle, Nina Siemaszko, Josh Stewart, Jessica Lowndes, Randy Wayne, Jamie McShane, Ron Canada,...
Zie meer details
Wanneer Molly's 18de verjaardag eraan komt slaan bij haar moeder alle stoppen door en probeert ze haar dochter te vermoorden. Molly overleeft het en de moeder wordt in een psychiatrische instelling gestopt.
Molly en haar vader Robert verhuizen naar een stadje in de buurt van de instelling. Rare keuze, want Molly heeft angstaanvallen en krijgt hierdoor bloedneuzen en visioenen waarin haar moeder telkens weer opduikt. Verhuizen betekent ook een nieuwe school, vrienden en leerkrachten en dat is niet makkelijk voor een tiener, zeker als je ook nog eens bang bent dat je even gek zal worden als je moeder.
 
In vele horrorfilms is de eerste scare een valse: een hond die tegen een poort aanspringt, vogels die opvliegen, een raam dat dichtslaat of één van de vrienden die mensen op de meest idiote sluiperige manier begroet. Bij vele van deze horrorfilms blijft het echter bij 1, maximum 2 valse alarmen, The Haunting of Molly Hartley brengt het eerste uur niets anders. Elke dreiging eindigt op een sisser, pas na een uurtje valt er ook echt een lijk en dat zal dan ook meteen het laatste zijn. Ook al kwam deze film uit onder de noemer "Horror Collection", kan ik deze film met de beste wil ter wereld dus geen horrorfilm noemen. Bij de term psychologische thriller kan ik me wel neerleggen, maar als ik zelf mag kiezen dan plaats ik hem in het vakje van drama, drama met een scherp satanisch kantje weliswaar. Niet alleen het feit dat er niet echt veel gebeurd zorgt hiervoor, ook de talloze gesprekken tussen vader en dochter hebben een nogal hoog "Seventh Heaven-gehalte". Vaderlief wil elke mogelijke moment over de gevoelens van zijn dochter praten en beschermt haar op alle mogelijke manieren. De vader wordt trouwens gespeeld door Jake Weber die mij vooral bekend is voor zijn rol als overspelige echtgenoot in de leuke komische serie "The Mind of the Married Man" en de "Dawn of the Dead" remake. Al is het Haley Bennett, die we ook in Joe Dante's "The Hole" konden bewonderen, die de meeste schermtijd krijgt. Eerlijk, ze doet dat lang niet slecht.
 
Al bij al kijkt The Haunting of Molly Hartley vrij vlot weg, maar je mag er gewoon niet aan beginnen met het idee van een rasechte horrorfilm te gaan aanschouwen.
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...