Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.07/01/2013

Sometimes They Come Back (1991)

Sometimes They Come Back (1991)

Tom McLoughlin
Tim Matheson, Brooke Adams, Robert Rusler, Chris Demetral, Robert Hy Gorman, William Sanderson, Nicholas Sadler, Bentley Mitchum, Matt Nolan, Tasia Valenza, Chadd Nyerges, T....
Zie meer details
Twee broers zijn op weg naar de plaatselijke bibliotheek wanneer ze een shortcut nemen via een treintunnel en aangevallen worden door een bende.
Wayne, de oudste van de twee broers, wordt vermoord terwijl de jongere Jim kan ontkomen en de bendeleden zelf om het leven komen door een aanstormende trein. Jaren later verhuist Jim (Tim Matheson) terug naar het stadje waar alles gebeurde wanneer er hem een job als docent wordt aangeboden. Niet veel later krijgt hij opnieuw nachtmerries over de gebeurtenissen uit het verleden en het wordt nog veel erger wanneer studenten uit zijn klas als vermist worden opgegeven en er telkens een nieuwe student klaar staat om zijn of haar plaats in te vullen. Wanneer het duidelijk wordt dat deze nieuwe jongens niemand minder dan de moordenaars van zijn broer zijn, moet Jim hen zien te stoppen!

Opnieuw een minder gekende verfilming bij het bredere publiek, maar daarom - wederom - zeker geen slechte film. Tim Matheson is sterk en co-ster Brooke Adams (The Dead Zone) vult hem perfect aan als zijn vrouw. De bad guys zijn geloofwaardig, op sommige momenten zelfs angstaanjagend, en dragen zeker bij tot het niveau van de film. De special effects zitten goed hoewel de film misschien voor sommigen durft vervelen door zijn vele flashbacks. Een van mijn favoriete kortverhalen van King en zeker de moeite om eens te bekijken!
 


Sometimes They Come Back Again werd in 1996 uitgebracht, Sometimes They Come Back For More in 1999. Hoewel deel twee relatief hetzelfde verhaal vertelt als de originele film is deze wel nog te genieten. Sequel nummer twee speelt zich daarentegen af in de ruimte en valt te vermijden!

Oorspronkelijk was het de bedoeling een verfilming van ruim half uur te maken om in de film Cat's Eye (1985) te stoppen. Daarin werden drie kortverhalen van King verwerkt met telkens Drew Barrymore in een hoofd- of bijrol. Wat later werd, terecht, besloten dat het verhaal beter tot zijn recht zou komen als langspeelfilm.

SPOILERS!
In het kortverhaal wordt Jim's vrouw door de bende om het leven gebracht en roept hij ritueel een demon op, die de vorm aanneemt van zijn vermoorde broer, om zijn kwelgeesten om het leven te brengen. Door het oproepen van een duistere kracht lijkt het voor Jim zelf ook niet goed af te lopen aangezien de demon afsluit met de woorden: "I'll be back, Jim!" In de film wordt zijn vrouw niet om het leven gebracht en snelt zijn broer ook wel ter hulp, maar ziet hij er net zo onschuldig uit als toen hij leefde. Sterker nog, hij geeft Jim tevens de kans om rust te vinden bij het overlijden van zijn broer en zo een belangrijk hoofdstuk in zijn leven eindelijk af te sluiten. 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...