Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.10/12/2012

Hearts in Atlantis (2001)

Hearts in Atlantis (2001)

Scott Hicks
Anthony Hopkins, Anton Yelchin, Hope Davis, Mika Boorem, David Morse, Alan Tudyk, Tom Bower, Celia Weston, Adam LeFevre, Will Rothhaar, Timothy Reifsnyder, Deirdre O'Connell,...
Zie meer details
Robert 'Bobby' Garfield is elf jaar oud en woont samen met zijn egocentrische moeder, Liz.
Tijdens een bijzondere zomer ontmoet hij samen met zijn twee vrienden Carol Gerber en John 'Sully' Sullivan de relatief oude zwerver Ted Brautigan (Anthony Hopkins). Liz neemt Ted in huis als huurder en die laatste zorgt voor Bobby wanneer zijn moeder na haar werkuren haar baas op pleziertjes trakteert om, zogezegd, de schulden van zijn overleden vader af te lossen. Naargelang de twee meer tijd met elkaar doorbrengen wordt het duidelijk dat Ted over psychische en telekinetische krachten beschikt en dat die op de een of andere manier doorgegeven worden aan Bobby. Ted besluit de jongen wekelijks een dollar te geven om hem iedere dag de krant voor te lezen om zo de buurt in de gaten te houden want hij is eigenlijk op de vlucht voor de Low Men die zijn krachten willen uitbuiten. Op een dag merkt Bobby inderdaad zo'n heerschap op, maar vertelt het niet aan Ted omdat hij bang is zijn nieuwe vriend te verliezen. Niet lang daarna komen de geheimzinnige mannen echter te weten waar Brautigan zich schuil houdt.

Dit is een film waarvan het tempo zeker niet hoog ligt, maar door de goeie prestaties van Anthony Hopkins en Anton Yelchin (Bobby Garfield) vervalt Hearts In Atlantis nooit in een saaie beproeving. Mooie settings en een knap verhaal zorgen ervoor dat deze film zeker de moeite waard is om te bekijken. Dit is zeker te wijten aan de deskundigheid van regisseur Scott Hicks die eerder al de knappe films Shine en Snow Falling On Cedars maakte, al moet ik eerlijk bekennen dat de film niet echt lang blijft hangen.
 


Hoewel de film gebaseerd is op een verhaal uit de bundel Hearts In Atlantis, met daarin twee novelles en drie kortverhalen, heet het eigenlijke verhaal dat als basis diende voor de film Low Men in Yellow Coats, een referentie naar de mannen die achter Ted aan zitten. Het verhaal Hearts In Atlantis is wel het verhaal dat volgt op Low Men in Yellow Coats.

De film bevat vele referenties naar King's Dark Tower reeks die zich afspeelt in een parallel universum dat op de een of andere manier verweven is met de onze. Het personage van Ted Brautigan verschijnt later in het zevende deel van de Dark Tower saga.

In de film is er een Packard Station Wagon te zien, gebouwd in 1959. Van dat model werden slechts 159 wagens gemaakt. 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...