Horny House of Horror (2010)
Met bijna altijd dezelfde thema's, iedere keer wat minder originaliteit en dikwijls dezelfde gezichten bij cast en crew -en dat aan een tempo van 2 à...
Last Action Hero
Ten tijde van zijn release bestempeld als peperdure, volledig achterhaalde en uit zijn voegen gebarsten blockbuster. Maar was dat niet de bedoeling? 
Golden Boy (1995)
De jonge Kintaro geeft de brui aan zijn studies en besluit om ervaring op te doen in de “echte” wereld. Zodoende doorkruist hij Japan op zijn...
The Last Harbor (2010)
Kwaliteit van het onderste videoschap.
Professor Layton and the Eternal Diva (2009)
Na de games is de professor nu ook raadsels aan het oplossen op DVD.Door E. Frog
17/11/2011

Cromartie High School (2003)

Cromartie High School (2003)

Steven Foster, Hiroaki Sakurai
Akitarô Daichi, Megumi Hayashibara, Unshô Ishizuka, Shinji Nakae, Akimasa Omori, Fumihiko Tachiki, Yûji Ueda, Shinichirô Ôta, Banjô Ginga,...
Zie meer details
Jeugdbendes die een school onveilig maken is geen nieuw onderwerp. Integendeel, na The Principal, Class of 1984, Gangster High, dat beroerd vehikel met Michelle Pfeiffer, en nog vele anderen, denk je het uitschot wel gezien te hebben. 
Mis! Werkelijk niets kan je voorbereiden op de delinquenten die op Cromartie High School rondspoken. Hier zit het crapuul dat op alle andere crapuulscholen geweigerd werd. Ze zijn dom, gevaarlijk, en filosoferen over de gekste dingen.
 
Als je de drempel van de school oversteekt is het alsof je in een David Lynch versie van het Atheneum bent terechtgekomen. Onder de leerlingen zijn geen dwergen, mutanten, of FBI agenten die koffie “Damn Good” vinden, wel een op een vuilnisbak gelijkende robot, een gorilla, en een kloon van Freddy Mercury die te paard naar school komt. En als je dat bizar vindt, dan heb je de animatie nog niet gezien. Simpel, abstract, knettergek. Om van de plot van de 10 minuten durende afleveringen nog maar te zwijgen. Want wat dacht u bvb van een episode waar bijna enkel in geneuried wordt?
 
De meeste van de afleveringen zijn geniaal in al hun bizarheid, maar er zijn er een aantal die gewoon niet werken door de inside Japanse grapjes. Gelukkig zijn deze episodes ver in de minderheid. Cromartie is een duidelijke “love it or hate it” affaire. Oftewel word je gebeten en vind je Cromartie het beste ding sinds gefrituurde patatten, of het maakt je kwaad omdat je hier kostbare tijd aan hebt verspilt. In ieder geval doet het iets met je, iets dat niet van elke animatiereeks kan gezegd worden. 

.
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...