Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
BUTFF 2014!
Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer...
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
Razor Reel 2013!
Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.03/04/2013

CinemAsia 2013

CinemAsia 2013

Het CinemAsia festival in Amsterdam is aan zijn zesde editie toe! 


Lost In Thailand

Het inmiddels jaarlijkse filmfestival (voordien tweejaarlijks) biedt een divers aanbod van hedendaagse films uit Azië en loopt van 4 tot en met 8 april in De Balie te Amsterdam. Naast het toegankelijk maken van Aziatische cinema in Nederland, biedt CinemAsia tevens een platform voor Aziatisch filmtalent in Europa.

Waar de grotere festivals zich vaak concentreren op de meer bekende markten zoals Japan, Korea en China, spreekt CinemAsia een breder segment binnen Azië aan: het festival biedt een selectie van diverse films uit China, Taiwan, India, Indonesië, Japan, Korea en meer. Van blockbusters naar documentaires tot onafhankelijke indie producties, de verscheidenheid hiervan is toch wel uniek in Nederland te noemen.

En dat lijkt de hoogste tijd want onlangs werd bekend gemaakt dat China inmiddels de tweede grootste filmmarkt is na de Verenigde Staten. Dit natuurlijk samen met de grote spelers Japan en India die al een tijdje hun weg hebben gevonden naar de Westerse markt. Maar ook de kleinere filmproducties krijgen langzamerhand meer aanzien, denk maar eens aan het succes van de Indonesische kaskraker The Raid (Serbuan Muat). De interesse in Aziatische cinema groeit en allang niet meer enkel in de kleine filmhuizen, maar ook voor een breder en gevarieerd filmpubliek.

Republik Twitter

Met de openingsfilm Lost In Thailand (China, 2012) lijkt men dat publiek trouwens zeker een plezier te doen. De prent werd ondertussen door meer dan 40 miljoen mensen bekeken en vertelt het verhaal van twee rivaliserende business partners. Wie van beide het eerst met een revolutionaire nieuwe brandstof bij hun baas aanklopt, die in een afgelegen klooster in Thailand verblijft, kan een miljoenencontract scoren. De impact van de sociale media wordt dan weer besproken in de slotfilm Republik Twitter (Indonesië, 2012) waarin de onzekere Sukmo een ster wordt op Twitter en zo aan zijn zelfvertrouwen werkt. Misschien zelfs genoeg om zijn gevoelens te uiten aan de stijlvolle journaliste Hanum.

De Frog Bros. zijn aanwezig en kozen uit het mooie programma vier films uit waar een review over zal verschijnen. De anime The King of Pigs en wraakfilm Azooma uit Zuid-Korea komen aan bod, samen met de Kung-Fu films Tai Chi Zero en Tai Chi Hero uit China.

Voor het volledig programma kon je terecht op de officiële website van het festival!


 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...