Pin (1988)
De jeugd van Leon wordt gekenmerkt door jaren van kilte. 
Frankenstein (1931)
Op een kerkhof wordt een begrafenisceremonie gehouden terwijl twee mysterieuze individuen het gebeuren nauwlettend bekijken.
Dracula (1931)
Na een lange reis bereikt makelaar Renfield eindelijk Transsylvanië, maar het laatste stukje richting het kasteel van Graaf Dracula verloopt uiterst...
Carnival of Souls (1962)
Organiste Mary Henry zit met twee vriendinnen in de wagen van haar trip te genieten tot het gezelschap uitgedaagd wordt aan een dragrace deel te nemen. 
Salon Kitty (1976)
In opdracht van de SS moet hoerenmadam Kitty haar befaamde bordeel Salon Kitty elders gaan uitbaten.25/12/2011

Christmas Evil (1980)

Christmas Evil (1980)

aka You Better Watch Out

aka You Better Watch Out
Lewis Jackson
Brandon Maggart, Jeffrey DeMunn, Dianne Hull, Andy Fenwick, Brian Neville, Joe Jamrog, Wally Moran, Gus Salud, Ellen McElduff, Brian Hartigan, Peter Neuman, Lance Holcomb,...
Zie meer details
Harry is op het eerste zicht een brave loser die in de plaatselijke speelgoedfabriek Jolly Dreams werkt. Dankzij een bizarre gebeurtenis in zijn jeugd, heeft hij er een kleine obsessie op nagehouden. Hij zag namelijk zijn vader verkleed als Saint Nick zijn moeder betasten en kwam zo te weten dat de kerstman eigenlijk niet bestond.
Sindsdien kan hij kerst niet meer los laten en verzameld als een bezetene alles wat met deze winterse feestdag te maken heeft. Zijn huis is volgestouwd met kerstspullen, hij slaapt zelfs in een kerst pj en tijdens zijn vrije tijd begluurt hij de buurtkinderen om te zien of ze wel braaf zijn geweest. Hij houdt dit alles netjes bij in een braaf kindjes- en een stout kindjesboek. Vooral kwajongen Moss Garcia, die een Penthouse abonnement voor zijn kerst wil, is voor hem een doorn in het oog. In het dagelijks leven neemt niemand Harry serieus, op het werk lachen ze hem uit en wordt er misbruik gemaakt van zijn braaf karakter. Ook zijn jongere broer loopt met hem niet al te hoog op. Op een moment is Harry het beu dat iedereen de kerstgeest bezoedelt en op hem trapt, maar de spreekwoordelijke druppel komt wanneer zijn baas de levering van het beloofde speelgoed aan het kinderziekenhuis van de stad niet ten volle nakomt. Bij Harry knapt er iets en hij beslist om zelf Santa te spelen om zo mensen de ware kerstgeest bij te brengen.
 
Regisseur Lewis Jackson bedacht het verhaal begin jaren zeventig in een benevelde toestand en deed er ongeveer tien jaar over om het script op punt te stellen, alsook om de nodige kerstattributen en funding bijeen te rijven. Hij draaide de film volledig independent om zo de film te kunnen maken die hij voor ogen had. Tijdens de productie geraakte het geld echter snel op en moest hij de rechten op de film verkopen om zijn werk afgewerkt te zien. Waarschijnlijk woog dit op zijn persoonlijke leven en hield hij er een financiële aderlating op na, verklarend waarom Jackson maar één film op zijn conto heeft staan. Maar de man is al enkele jaren bezig met het schrijven van een science-fiction script en wie weet dat we in de nabije toekomst nog wel een film mogen verwachten.
 
Broadway acteur Brandon Maggart, ook wel bekend als vader van Fiona Apple, speelt de rol van Harry. Naarmate de film vordert zie je hem in zijn rol groeien. Vanaf het moment dat hij zich in zijn Santa kostuum hijst, is hij helemaal op dreef. De scène waar hij aanklopt bij het kinderziekenhuis om het speelgoed af te leveren heeft dan ook iets iets magisch. Het is een hartverwarmend moment waarbij Harry ook echt denkt dat hij gaat slagen in zijn opzet, maar wanneer onderweg enkele mensen Kerstmis bevuilen met hun woorden, slaan bij Harry de stoppen serieus door en maakt hij zijn eerste slachtoffers. Met de stad is in rep en roer, er is zelfs een lynch mob die met fakkels jacht op hem maakt, moet Harry zich eventjes in Transylvania gevoeld hebben. Maggart was oa ook nog te zien in Brian De Palma's Dressed to Kill en heeft in zijn loopbaan doorgaans TV-werk gedaan. Jeffrey DeMunn speelt de jongere broer van Harry en beleefd tot op heden een leuke carrière. Hij speelde de sheriff in The Blob remake, was te zien in Stephen King's The Mist en vertolkt nu de rol van Dale Horvath in The Walking Dead. Een leuk weetje is dat Kathleen Turner en Glenn Close nog auditie hebben gedaan voor de rol van Harry's schoonzus, maar uiteindelijk ging de redelijk onbekende Dianne Hull met de rol lopen. Ook Michael Beck (The Warriors), JoBeth Williams (Poltergeist) en David "Trust me, I know what I'm doing" Rasche (Sledge Hammer) deden een gooi naar één van de rollen, maar overleefden de afvalrondes niet.
 

 
You Better Watch Out brak bij zijn release weinig potten en vele mensen vonden een killer Santa te ver gaan. De film kreeg automatisch de stempel van trash toebedeeld en enkele distributeurs vonden het een lumineus idee om de titel naar Christmas Evil te veranderen, om zo de film als volbloed horrorfilm aan de man te brengen. Aan de oppervlakte is het misschien met horror gelakt, maar eens je dieper begint te graven is het black comedy dat de klok slaagt. Het is ook niet verwonderlijk dat Troma deze zogezegde Christmas slasher als eerste op DVD uitbracht.
 
Christmas Evil klinkt als titel best goed en Terror in Toyland heeft ook wel iets, maar met volgend liedje in het achterhoofd
 
"You better watch out,
You better not cry,
Better not pout,
I'm telling you why:
Santa Claus is coming to town.
He's making a list,
And checking it twice;
Gonna find out
Who's naughty and nice.
Santa Claus is coming to town"
 
vind ik de originele titel toch wel beter passen bij de identiteit van deze film.
 
De originele Black Christmas is nog altijd de "big cheese" van al het kerstslagerswerk, David Hess bracht met zijn film To All a Goodnight, als eerste een killer in een Santa kostuum en Silent Night, Deadly Night was een commercieel succes dat nog vier vervolgen wist te spawnen. Maar Christmas Evil is wel de film met het grootste kersthart van het lot en met een fantastisch einde dat je gewoon niet ziet aankomen.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...