Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.14/01/2013

Children of the Corn (2009)

Children of the Corn (2009)

Donald P. Borchers
David Anders, Kandyse McClure, Daniel Newman, Preston Bailey, Robert Gerdisch, Jordan Schmidt, Remington Jennings, Austin Dreher, Dominic Plue, Lexie Behr, Creighton Fox,...
Zie meer details
Vietnam-veteraan Burt en zijn vrouw Vicky rijden naar Californië om een tweede huwelijksreis te ondernemen die hun relatie hopelijk zal redden.
Tijdens de autorit komen ze in de buurt van het dorpje Gatlin in Nebraska waar plots uit het niets een kleine jongen uit het maïs stapt. Burt, die opnieuw druk aan het kibbelen is met zijn vrouw, merkt hem niet op en rijdt de jongen aan. Danig onder de indruk wil hij hem toedekken met een deken wanneer Burt merkt dat zijn keel werd overgesneden. Tegen de wil van Vicky in besluit hij naar Gatlin te rijden om zo een politieagent te vinden, maar al snel blijkt dat er in het dorpje iets niet pluis is! Nergens valt een volwassene te bespeuren en wanneer Burt de plaatselijke kerk binnen wandelt, valt een grote groep kinderen Vicky aan.

Hoewel ik de versie uit 1984 een niet al te hoge score gaf, verdient die het maximaal aantal punten in vergelijking met deze uit 2009.

Allereerst hebben we te maken met twee van de meest irritante protagonisten uit de geschiedenis van de film. Na slechts een kwartier kreeg ik visioenen over allerlei gruwelijk inventieve manieren waarop Kandyse McClure (Vicky) - hopelijk - aan haar einde zou kunnen komen. Ook David Anders (Burt) laat serieus wat steken vallen als het op acteren aankomt en spuwt, volkomen onbedoeld, de ene hilarische one-liner na de andere uit. Hoewel het personage van Isaac in de originele verfilming perfect werd vertolkt door John Franklin, besloot regisseur Donald P. Borchers gebruik te maken van de immens fletse, ongeloofwaardige en veel te jonge Preston Bailey als leider van de kinderen die He Who Walks Behind The Rows aanbidden. Daniel Newman, de nieuwe Malachai, doet als enige nog ietwat zijn best maar weet de film op geen enkel moment interessant te maken.
 


Regisseur Borchers wou graag Stephen King's hulp inroepen bij het maken van de film. Toen hij hem het script zond, vond hij iets later een brief van zijn advocaat in de bus waarin stond dat King niets met de remake te maken wou hebben.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...