Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.19/11/2012

Children of the Corn (1984)

Children of the Corn (1984)

Fritz Kiersch
Peter Horton, Linda Hamilton, R.G. Armstrong, John Franklin, Courtney Gains, Robby Kiger, Anne Marie McEvoy, Julie Maddalena, Jonas Marlowe, John Philbin, Dan Snook, David...
Zie meer details
In het kleine stadje Gatlin, Nebraska waart een demonische entiteit rond genaamd 'He Who Walks Behind The Rows'.
Die zet de kinderen aan om alle volwassen ritueel te vermoorden en zo een goede maïs-oogst te garanderen. Een van hen, Isaac, ontpopt zich tot leider en claimt dat de enititeit tot hem spreekt en benoemt de sadistische Malachai tot zijn rechterhand. Drie jaar later zijn het getrouwde koppel Burton (Peter Horton) en Vicky (Linda Hamilton) op doorreis naar Seattle wanneer ze een jongen aanrijden wiens keel doorgesneden werd terwijl hij uit Gatlin probeerde te vluchten. Uiteindelijk belanden ze zelf in het stadje op zoek naar een telefoon om de politie te verwittigen. Al snel ontmoeten ze er de jonge Sarah en Job die geen geloof hechten aan de wetten van Isaac en Malachai, maar niet veel later worden de twee volwassenen ontdekt en opgejaagd om net als de rest geofferd te worden aan hun God.

Gemaakt in mijn geboortejaar, heeft deze filmversie van Children Of The Corn toch met wat mankementen te maken met als grootste de niet al te goeie acteerprestaties van bijvoorbeeld Linda Hamilton (Sarah Connor in Terminator 1 & 2). De special effects, waaronder de demonische entiteit, zien er ook niet al te best uit (lees: praktisch onbestaande) en wie zegt dat dat normaal is omdat de film al zo oud is, wil ik er even op wijzen dat A Nightmare On Elm Street in dat zelfde jaar gereleased werd en dat John Carpenter's The Thing ook al twee jaar oud was. Af en toe gaat de film zelfs de onbedoelde humoristische kant op met als grootste hilariteit onze held Burton die aan de kinderen probeert uit te leggen hoe religie echt in elkaar zit. Toch heeft de film ook zijn goede punten waaronder de acteerprestatie van John Franklin als leider Isaac en ook Courtney Gains is in redelijk goeie doen in de rol van Malachai. De soundtrack is op momenten redelijk geslaagd en verder blijft het verhaal, hoe zou het zijn als de kinderen van een stadje besluiten alle volwassenen te vermoorden en in een soort van sekte verder te leven, interessant genoeg om de film toch minstens een keer uit te kijken.
 


Een eerste screenplay van de film werd door King zelf geschreven, maar werd later aan de kant geschoven door regisseur Fritz Kiersch die na deze film niets noemenswaardig meer regisseerde.

Maar liefst zeven sequels en een tv-remake werden ondertussen al op de wereld losgelaten.

In het originele verhaal heten Isaac en Malachai respectievelijk William Renfrew en Craig Boardman.

Op het dashboard van Burt en Vicky's auto ligt Night Shift, het boek van King vol kortverhalen waar het verhaal van Children Of The Corn in verscheen.

In de originele trailer wordt de voornaam van King verkeerd gespeld als Steven in plaats van Stephen.

In het originele einde van het verhaal wordt het personage van Linda Hamilton aan het kruis genageld en haar ogen uit de kassen gekerfd waarna ze sterft.

Tijdens het overgrote deel van de film werd echt maïs gebruikt maar tijdens enkele scènes waarin het maïs in vuur moest opgaan werd voor een synthetische stof geopteerd.

Alle scènes met acteur R.G. Armstrong (garagehouder Diehl) werden in slechts een dag gefilmd.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...