Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
BUTFF 2014!
Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer...
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
Razor Reel 2013!
Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.21/08/2013

BUTFF 2013!

BUTFF 2013!

Op woensdag 4 september gaat de 8e editie van het B-movie Underground en Trash Film Festival van start in Breda.


Jan Bucquoy

Het festival staat al jarenlang garant voor het vertonen van B-films uit de hele wereld met daarenboven een stevige randprogrammatie. Als thema van deze nieuwe editie werd gekozen voor Evilution wat de fantastie van de liefhebbers vanzelfsprekend al doet prikkelen. Hoewel de organisatoren nog maar net met bijzonder slecht nieuws te kampen kregen, hoofdgast Albert Pyun (Cyborg, Kickboxer 2) annuleerde zijn komst gezien hij nog maar net vernam te lijden aan MS, wil dat echter niet zeggen dat het hart van het festival minder luid ging kloppen. Het werk van Pyun zal centraal blijven staan, twee van zijn laatste films en een aantal van zijn oudere werken worden sowieso geprojecteerd.

Die leegte zal grotendeels opgevuld worden door onze landgenoot Jan Bucquoy, filmregisseur (Camping Cosmos, La vie sexuelle des Belges), tekenaar van Kuifje sexstrips en eigenaar van het Slipmuseum in Brussel. Een geknipte BUT-gast met andere woorden. Drie van zijn films worden vertoond met als hoogtepunt Vrijdag Visdag waarvoor Bucquoy zelf de voice-over zal verzorgen. Als artiest schudt hij op het festivalplein bovendien nog een Middeleeuwse Frietback performance uit zijn mouw: hij gaat er schilderen met olie op doek.

Papa Giacomo's Freakshow

De link met het gekozen thema Evilution, oftewel Evolution Gone Wrong, wordt trouwens dik in de verf gezet op zaterdag 7 september. De organisatoren gingen in zee met het griezelmuseum House of Wax om een Freaky Saturday in elkaar te boksen met als belangrijkste feit Papa Giacomo's Freakshow! Een echt rariteitencircus vol met 'freaks of nature' die door de Godfather of freaks verzameld werd op zijn verre reizen. Het meisje met de vier benen, de vrouw met de baard, de obligatoire Siamese tweeling, enge clowns,… Kortom, het hele gala aan extravagante en ietwat angstaanjagende wezens zullen op het festivalterrein te bewonderen zijn.

Verder zal auteur en filmliefhebber John Heijink een speciale en exclusieve BUT-versie van zijn strip Kapitein Kreiss signeren en maakt Joost aka The Ghosthunter, Nederlands bekendste documentairemaker betreffende paranormale zaken, er ook zijn opwachting. Hij laat er zijn nieuwste realisatie, over een man die op bizarre wijze 'kunst' maakt door menselijke resten te gebruiken, op de festivalgangers los. Beide heren vatten perfect de rode draad van het festival samen: een varia aan performance-art, kunst en andere onregelmatigheden.

BUTFF is een uniek filmfestival waar makers van fantastische, merkwaardige en soms ook heftige films hun wildste ideeën op los hebben gelaten. Deze achtste editie loopt van woensdagavond 4 tot en met zondagavond 8 september 2013.

Voor verdere informatie neem je best een kijkje op de officiële website!
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...