Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
BUTFF 2014!
Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer...
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
Razor Reel 2013!
Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.22/03/2013

BIFFF 2013

BIFFF 2013

Voor we een blik werpen op de nieuwe editie, nemen we nog even de tijd om achter ons te kijken. 


Dario Argento

Het BIFFF 2012 was nog maar net achter de rug of de eerste geruchten over de 31e editie waren al her en der te horen. Ditmaal echter geen filmtitels, noch namen van gasten die circuleerden. Neen, dit keer werd er in de wandelgangen verrassend genoeg over de locatie van het event gefluisterd. Was het echt de laatste keer dat het filmfestival Tour en Taxis onveilig had gemaakt? Dit was toch dé plaats waar velen jaar na jaar filmplezier en -verdriet hadden gedeeld, waar hun passie voor de fantastic cinema onmiddellijk een band creëerde. Een traditie waar komaf mee werd gemaakt want helaas, ook het BIFFF moet met zijn tijd meegaan. De speculaties die gemaakt werden deden ons even huiveren van angst. Want oh wee, het kon toch niet waar zijn dat dit pure filmfestival zou verhuizen naar het commerciële filmcomplex van de Kinepolis?

Gelukkig niet. De organisatoren hebben in het Paleis voor Schone Kunsten hun nieuwe stekje gevonden om er hun event te organiseren. Er kunnen drie zalen beschikbaar gesteld worden, waarvan er twee zullen dienen als filmzaal. Bovendien beloofden de organisatoren plechtig alle nodig inspanningen te leveren om de geliefde en gekende BIFFF-sfeer tot uiting te doen komen. De aankleding van de verschillende zalen is daar alvast een aspect van. Met deze verhuis staan de organisatoren natuurlijk voor een heuse uitdaging, maar laat dit hopelijk het begin zijn van een nog groter en ambitieuzer avontuur dan dat van de voorbije dertig jaar!

De volgende quote geeft alvast hun duidelijke ambitie weer:
“Grootheidswaanzin heeft zich reeds stevig in onze geesten genesteld.”

Het filmaanbod is het bewijs van hun wil en drive om die boude uitspraak kracht bij te zetten. Op het menu staat een overweldigende 110 langspeelfilms geprogrammeerd. Titels uit maar liefst 29 landen zullen hun kleuren verdedigen op deze 31e editie. Er zijn vijf wereldpremières, negen internationale premières en zestien Europese premières.

Byzantium

Hideo Nakata en Don Coscarelli staan reeds te trappelen in de startblokken. Het nageslacht van Cronenberg, Lynch, Cassavetes en Hough treden uit de schaduw van hun verwekkers met spraakmakend, vernieuwend en controversieel werk. Onvergetelijke Master Classes dienen zich aan met genremeesters als Neil Jordan en Dario Argento! Die eerste brengt trouwens een verrassing met hem mee: Jordan’s langverwachte Byzantium staat geprogrammeerd als openingsfilm!

Ook werd er voldoende aandacht besteed aan de randactiviteiten en -animatie. De ZomBIFFF Pic Nic & Parade zal dit jaar van start gaan in het Warandepark. Voor deze editie werd bovendien een samenwerking aangegaan met de mensen van Cinematek die een retrospectieve over de beroemde filmmonsters van de Universal Studios en een hommage aan Neil Jordan klaarstoomden.

De Frog Bros. duiken nu alvast in onze filmkast om een blik te werpen op de geprogrammeerde titels. Hou onze website in het de gaten om de toppers van het festival te weten te komen en enkele reviews te lezen. Met andere woorden: blijf de komende weken zeker bij ons en bestel nu al kaartjes voor de start van dit fantastische festival! Meer info vind je op de officiële website!


 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...