Pin (1988)
De jeugd van Leon wordt gekenmerkt door jaren van kilte. 
Frankenstein (1931)
Op een kerkhof wordt een begrafenisceremonie gehouden terwijl twee mysterieuze individuen het gebeuren nauwlettend bekijken.
Dracula (1931)
Na een lange reis bereikt makelaar Renfield eindelijk Transsylvanië, maar het laatste stukje richting het kasteel van Graaf Dracula verloopt uiterst...
Carnival of Souls (1962)
Organiste Mary Henry zit met twee vriendinnen in de wagen van haar trip te genieten tot het gezelschap uitgedaagd wordt aan een dragrace deel te nemen. 
Salon Kitty (1976)
In opdracht van de SS moet hoerenmadam Kitty haar befaamde bordeel Salon Kitty elders gaan uitbaten.Frankenstein (1931)

Frankenstein (1931)

Op een kerkhof wordt een begrafenisceremonie gehouden terwijl twee mysterieuze individuen het gebeuren nauwlettend bekijken.

 

Freaks (1932)

Freaks (1932)

Freaks uit 1932 werd geregisseerd door Tod Browning (Dracula) en is in mijn ogen zijn magnum opus.

 

The Fly (1958)

The Fly (1958)

Industrieel François Delambre krijgt na middernacht een telefoontje van zijn schoonzus Helene die hem meedeelt dat ze zonet zijn broer, wetenschapper en uitvinder Andre Delambre, vermoord heeft. François belt onmiddellijk zijn kennis inspecteur Charas op die hem vergezelt naar het huis van zijn broer waar ze zijn lichaam ontdekken onder een gigantische press-machine. Gezien het feit dat er van zijn gezicht en linkerarm nagenoeg niets meer overblijft, dient François zijn broer te identificeren aan de hand van een litteken op zijn been. Helene, die ondertussen een soort van opgeluchte lichaamstaal hanteert, blijft volhouden dat zij verantwoordelijk is voor Andre's dood, maar al snel rijzen er meerdere vragen: hoe wist Helene hoe ze de machine moest bedienen? Wat gebeurde er voordien met Andre gezien de trage werking van de machine? Waarom werd de machine tweemaal in werking gesteld?