Pin (1988)
De jeugd van Leon wordt gekenmerkt door jaren van kilte. 
Frankenstein (1931)
Op een kerkhof wordt een begrafenisceremonie gehouden terwijl twee mysterieuze individuen het gebeuren nauwlettend bekijken.
Dracula (1931)
Na een lange reis bereikt makelaar Renfield eindelijk Transsylvanië, maar het laatste stukje richting het kasteel van Graaf Dracula verloopt uiterst...
Carnival of Souls (1962)
Organiste Mary Henry zit met twee vriendinnen in de wagen van haar trip te genieten tot het gezelschap uitgedaagd wordt aan een dragrace deel te nemen. 
Salon Kitty (1976)
In opdracht van de SS moet hoerenmadam Kitty haar befaamde bordeel Salon Kitty elders gaan uitbaten.Carnival of Souls (1962)

Carnival of Souls (1962)

Organiste Mary Henry zit met twee vriendinnen in de wagen van haar trip te genieten tot het gezelschap uitgedaagd wordt aan een dragrace deel te nemen. 

 

Christmas Evil (1980)

Christmas Evil (1980)

Harry is op het eerste zicht een brave loser die in de plaatselijke speelgoedfabriek Jolly Dreams werkt. Dankzij een bizarre gebeurtenis in zijn jeugd, heeft hij er een kleine obsessie op nagehouden. Hij zag namelijk zijn vader verkleed als Saint Nick zijn moeder betasten en kwam zo te weten dat de kerstman eigenlijk niet bestond.

 

Conquest (1983)

Conquest (1983)

Een beetje “horror minded” en je hebt vast al gehoord van Lucio Fulci. Niet verwonderlijk want de man heeft een paar ferme culthorrors op zijn naam staan zoals The Beyond(die film waar het bliksemt in de kelder), City of the Living Dead(die waarin een vrouw haar ingewanden ophoest) en het sublieme Zombie 2(die waarin een zombie met een haai vecht). 

 

CP Live S1 Ep5: The Garbage Pail Kids

CP Live  S1 Ep5: The Garbage Pail Kids

Een feature film maken gebaseerd op trading cards, dat is geen simpele opdracht aangezien er van een bestaand plot geen sprake is. Dat probleem ondervond de regisseur van The Garbage Pail Kids ook maar dat hield hem er niet van om dan maar een belachelijk verhaaltje uit zijn mouw te schudden! Het resultaat is afschuwelijk slecht, maar interessant genoeg om er een aflevering van Cult's Playground aan te wijden!

 

CP Live S1 Ep6: Kingdom of the Spiders

CP Live  S1 Ep6: Kingdom of the Spiders

Toegegeven, als je het hebt over een film met spinnen zullen de meeste mensen onmiddellijk aan Arachnophobia (Frank Marshall - 1990) of zelfs aan Eight Legged Freaks (Ellory Elkayem - 2002) denken. Maar dat er in 1977 al een film op de wereld werd losgelaten waarin deze creepy crawlers de mensheid teisteren EN dat niemand minder dan William "Captain James T. Kirk" Shatner er de hoofdrol in speelde, dat is dan weer iets minder geweten. De hoogste tijd dus voor meer uitleg in een nieuwe aflevering van Cult's Playground Live!

 

Creature From the Black Lagoon (1954)

Creature From the Black Lagoon (1954)

Archeoloog Carl Maia is op expeditie in Brazilië wanneer hij tijdens een van zijn opgravingen een stuk skelet vindt van een tot dan toe onbekend wezen. Gezien zijn vermoeden dat het om een soort van amfibie gaat, trommelt hij zijn ex-student David Reed - befaamd om zijn onderzoeken op dat vlak - en diens verloofde Kay op om samen met hem verder onderzoek te plegen.

 

Cult's Playground Live S1 Ep 4: The Fly

Cult's Playground Live  S1 Ep 4: The Fly

Vertel aan 100 willekeurige mensen de synopsis van deze film en ik ben er zeker van dat er je een pak de titel zullen kunnen zeggen. Minpunt is dan wel dat ze het gaan hebben over de remake van David Cronenberg uit 1986 en niet over de originele film die in 1958 werd gereleased.
Hoewel The Fly niet verantwoordelijk was voor het ontstaan van het Cult's Playground concept (die eer gaat naar Invasion of the Body Snatchers uit 1956), komt deze wel op een nipte tweede plaats. De hoogste tijd dus om er wat meer over te vertellen!

 

Cult's Playground Live S1 Ep1: Freaks

Cult's Playground Live  S1 Ep1: Freaks

Dat censuur zelfs in de jaren '30 bestond, bewijst Draven in de allereerste aflevering van Cult's Playground. Tod Browning's Freaks (1932) werd namelijk na diens release voor maar liefst 30 jaar geweerd in Groot-Brittannië! Duik dus mee onder in een gemeenschap waar de gewone mensen soms de grootste gedrochten zijn...

 

Cult's Playground Live S1 Ep2: Basket Case

Cult's Playground Live  S1 Ep2: Basket Case

Frank Henenlotter scoorde in 1982 een bescheiden hit met deze low-budget film over een 'onafscheidelijk' duo door de combinatie van gore, adult-content en humor. De regisseur wist zelfs nog twee Basket Case sequels te verzilveren en gaf de cult-liefhebbers tevens twee andere pareltjes: Frankenhooker en Brain Damage.

 

Cult's Playground Live S1 Ep3: Troll 2

Cult's Playground Live  S1 Ep3: Troll 2

Een sequel die er eigenlijk geen is? Een immens slechte horrorfilm die we perfect in de categorie 'komedie' zouden zouden kunnen plaatsen? Hoofdrolspelers die enkel hoopten op een rolletje als figurant? Troll 2 heeft het allemaal en Draven vertelt er jullie in de derde aflevering van Cult's Playground Live meer over!